Isnin, 25 Februari 2013

Bila mimpi bakal jadi nyata

Tanah sekangkang kera...milik arwah ayah, setelah selesai pembahagian..menjadi milik kami 4 beradik...aku usha n beli dari 3 beradikku yg lain...untuk ape?kenapa aku terlalu ingin teratak ku dibina di sini? nanti aku jawab dlm next entri..
untuk mendirikan sebuah teratak untuk aku sekeluarga berteduh, berlindung dari hujan dan panas..untuk memulakan mengambil proses yg panjang..hanya aku yang mengetahui...dugaan n cabaran yang ku hadapi...
gambar di amik dalam sept 2012/..
gambar ni di amik semasa 2 minggu pembinaan...Alhamdulilah...berita gembira dikhabarkan padaku 3 hari sebelum pulang ke ganu dari Usm..rezeki terus melimpah ruah untuk aku sekeluarga...salah satu mimpi akan menjadi kenyataan. Kini teratak ku masih dalam pembinaan..walaupun still di thp awal..aku mengharapkan perjalanan pembinaan teratak ni berjalan lancar....salah satu personal matter yg kuhadapi bape minggu lepas..Bukan senang nk senang kan..

InsyaAllah aku akan sentiasa update news psl teratak ku ini...takat perkembangan.. bukan nak menunjuk pon..lg pon as a sweet memory untuk aku kenangkan utk masa akan datang...kawan2 yg sentiasa menanti berita dari ku...ni juga satu kezutan utk uols....


..Time Kasih Tok Korunks kerana sudi layanz celoteh Rieda_ffya..

21 ulasan:

  1. Tahniah Rieda dah start projek rumah,mesti x sabar nak tgk progress akan dtgkan.

    BalasPadam
  2. wowww tak sabar nak tunggu next entryy hehe

    BalasPadam
  3. alhamdulillah, moga semuanya berjalan lancar kan fya :)

    BalasPadam
  4. semoga proses pembinaan rumah tuh berjalan lancar yer...:)

    BalasPadam
  5. Tahniah Ffya punya wawasan jauh yg baik. Kakak suka pada yg beringat begini. Kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya. Personal matter tu simpan jadikan satu ujian dlm meneruskan impian itu. Teruskan doa pada Allah moga dipermudahkan...

    BalasPadam
  6. wah seronok mendengarnya...seperti saya pula yang mendirikan rumah di situ...impian saya juga nak rumah sendiri..bagus tau amik gambar tahap pembinaan dari awal...nanti dah siap dapat tengok balik kan..saya tunggu juga..

    BalasPadam
  7. wah beshnyer dah dpt teratak impian.....nnt jgn lupa jemput erk...

    BalasPadam
  8. semoga rumah itu dpt disiapkan dgn sempurna

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah sahabat.. semoga semuanya berjalan dengan lancar.. tumpang gembira denganmu.. kat mana tanah tu?

    BalasPadam
  10. tahniah..bestnyer ade rumah sendiri..lagi best kat kg sendiri..

    BalasPadam
  11. tahniah .. muda2 dah ada wawasan.. moga dengan terdirinya mahligai bahagiani nnt menjadikan hidup lebih teratur.. ..
    kalau akak gi trengganu leh ler akak singgah rumahni kot....

    BalasPadam
  12. tahniah.. moga dipermudahkan semuanyer yer !

    BalasPadam
  13. semoga cepat siap dan dipermudahkan urusan..;-)

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah....suke tengok org bt rumah atas tanah sendiri.

    pssttt: puas akak mencari link blog adik ni, smpai bt n3.

    BalasPadam
  15. alhamdulillah..tak sabar nak tengok rumah yg dah siap

    BalasPadam
  16. gambr sedang buat bim tu.kalau pailing sekarang mesti dah mahalkan sekarang

    BalasPadam
  17. Buat rumah sendiri ke? Wah tak lama lagi leh ddk rumah baru..

    BalasPadam
  18. alhamdulillah..ada tanah boleh buat sendiri rumah kan..semoga dipermudahkan

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah moga semua dipermudahkan

    BalasPadam
  20. tahniah dear.. lama x jengah blog.. mood nak berblog pun ke laut.. blogwalking apatah lagi.. byk ketinggalan citer terbaru kawan2.. huhu..

    btw semoga yg dirancang berjalan dgn sempurna.. x sabar nak tgk umah siap.. mesti cantikkan.. :)

    BalasPadam

Thanks to all sudi bace semua citer TOH..Sudi-sudi tinggalkan komen anda walau 1 jejak...LUV IT