Ahad, 5 Januari 2014

Bile ku kembali...

Assalamualaikum...
ape kabo semua...adui...terketaq nak menaip bile da lama menyepi...paling last entri da sebulan lebih kut.. bukan x rindu..bahkan membuak2 keinginan nak ke sini.....tapi banyak halangan..nanti kite citer ok.

by the way, masih berkesempatan nak wish Selamat Tahun Baru 2014 buat semua..semoga segala yg kita azamkan tercapai...semoga segala doa Allah makbulkan...

sesibuk mana, semakin banyak cabaran buat ku di tahun 2014..bukan sahaja seorang ibu yang perlu uruskan rumahtangga dan anak2, seorang pekerja jugak..yerla semakin dewasa dan kerja x pernah terhenti kan..sebagai bisneswomen ..tetap nak masyuk jugak...semoga 2014 tahun rezeki yg bercurahan..dan as a final student..kelam kelibut nak setelkan thesis ni...xpnh ade experience...so banyak cabaran le skit utkku..dan cabaran sebagai muslimah pon tetap ada..abahkan semakin membesar anak2 semakin mencabar tugasku sebagai muslimat dalam membentuk peribadi mereka.

saja tepekkan pic 1st day kakak di Pre school SK Sri Berang...akak bukan main liat nak pakai tudung..masa raya pon,pakai skjp je dlm kete...malu gak bile tgk anak2 kawan semua da pandai pakai tudung..tp akak mmg x nak..tapi since 1st day sekolah, tanpa rungutan, elok je dia pakai tudung sampai la ni..DAN 1st day akak ke sekolah..hati dirundung sebak 'da besar kakak, da mature, da bole bawak diri', besar harapanku sebagai mamanye.. blk sekolah je..kakak naik van n petang trus di taska...sampai le aku balik keje utk amik kakak..itu la rutin baru kakak sejak di pre school ni...kakak kene berdikari skit...bahkan bersusah payah skit la..bangun seawal 6 pagi..bersiap dan sblm pkl 7 da bergerak utk g school..

argh,,,rindu utk bertamu di cni...bile plak coretan seterusnya erk..kepala agak stress duk pk nak siapkan questionare thesis...da sarat jugak nak pk hal keje..lalu ku ke sini...lari kan diri dari problem yg x pernah habis..bukan ke blog ni satu terapi...

buat semua..jika berpeluanng, ku jejak blog korang satu persatu...da lama tinggal kan..

doakan kejayaan ku sudah mencukupi...ilmu x kan jadi segantang kalau x disebarkan..
..Time Kasih Tok Korunks kerana sudi layanz celoteh Rieda_ffya..

14 ulasan:

  1. olo..comey je pakai tudung..asya blum dpt lg uniform pra-sek ni..
    ntah bila..minggu ni kot...

    BalasPadam
  2. comel dia pkai tudung..mmg elok kita ajar anak pakai tdg dr kecik kan... ehe..

    BalasPadam
  3. Itulah dia kehidupan Ffya. Selagi ada tanggungjawab yg di galas kenalah galas dan laksanakan semampu yg terbaik. Kalau tergendala sana-sini sendiri juga yg kena tanggung.

    Selamat menempuh alam sekolah buat kak long.

    BalasPadam
  4. selamat tahun baru kakak. lama mnyepi?
    mcm mana bisnes. semoga ada peningkatan.
    in shaa Allah kami doakan utk akak :-)

    BalasPadam
  5. gud luck kak..
    byk cabaran kita dalam membesarkan anak..
    in sha Allah ada ganjarannya dari Allah..
    semoga akak kuat dan tabah..
    bukan senang kerja, uruskan rumah tangga, belajar lagi..
    memang salute la kak.. ;)

    BalasPadam
  6. as-salam akak.
    selamat berhujung minggu. kami mendoakan akak dr jauh.. tpi dekat dihati..

    BalasPadam
  7. salam maulidul rasul
    morning akak..

    BalasPadam
  8. Sama lah kita Riedaffya.lama jg tinggalkn blog..apapn teruskn berblog ya..:)

    BalasPadam
  9. sebaya lah anak kite pre school jugak...hehehe. sy pun baru jer berblog kembali setelah sebulan menyepi......mood di bawa arus banjir.

    BalasPadam
  10. salam awak..harap sihat2 saje

    BalasPadam
  11. lama tak singgah blog akak nih... selamat bekojo kak..

    BalasPadam
  12. Akakpun rindu sue.. mmg lama x dengar komen dr sue... sibukkan.. moga berjaya mencapai target...
    Kakak dah beso...dah sekolah.. moga jadi anak pintar...
    Selamat bercuti raya cina

    BalasPadam

Thanks to all sudi bace semua citer TOH..Sudi-sudi tinggalkan komen anda walau 1 jejak...LUV IT